SEO UYUMLU BAŞLIK NASIL YAZILIR?

Seo uyumlu başlık nasıl olmalı? Nasıl olmamalı? Yazarken nelere dikkat etmeliyiz? Uzun makale yada yazılarda nasıl başlık kullanmalıyız? Kısa yazılarda nasıl başlık kullanmalıyız? Google üzerinde denenmiş ve başarıya ulaşmış tecrübeye dayalı ve çok faydalı bir yazıyla karşınızdayım. Bu konu çok önemli çünkü belki günlerinizi belki aylarınızı vererek oluşturduğunuz içeriğinizin başlığını doğru seçmezseniz çok az bir kitleye yada hiç kimseye ulaşamayabilirsiniz. Doğru belirlenmiş seo uyumlu bir başlık ile sitenizin ziyaretçi sayısını 2ye katlayabilir. Eğer bu yazıyı faydalı bulursanız puanlamayı unutmayın.

Seo Uyumlu Başlık Nasıl olmalı?

Seo uyumlu Başlık yani title yazarken, eğer yazı içeriği 500 kelime ve üzeriyse ve makaleniz tamamen özgünse en az 1 en fazla 3 anahtar kelimeyi başlığınızda geçirebilirsiniz buraya kadar sıkıntı yok. Eğer siteniz yeniyse ve oldukça rekabet içeren bir sektörle alakalı yazı yazdıysanız (Özgün Makale Nasıl Yazılır?), rekabet içeren kelimeleri başlığınızda direk kullanmayın onun yerine bir alt dal, bir alt kategoriyi başlık yapmanızda fayda var. Örneğin “Koronavirüs Haberleri” şeklinde yazınıza başlık attığınızda muhtemelen ilk 10 arama sonuçları sayfasında bile görünmezsiniz çünkü bu alanda köklü haber siteleri sizden daha önce gelecektir fakat “X ili Y İlçesi Koronavirüs Haberleri” şeklinde başlık attığınızda ve içeriğinizi buna göre oluşturduğunuzda nokta atışı yapacaksınız ve ilgili hedef kitleyi sitenize çekeceksiniz. Günümüzde global bir haber sitesi açmak nasıl saçma bir şey olacaksa yine global başlıklar atmak da bir o kadar saçma olacaktır. Bu nedenle mümkün olduğu kadar özeli ve daha özeli ilgilendiren başlıklar atmaya çalışın. Milyarlarca websitesi ve en az o kadar da içeriği bünyesinde kontrol altında bulunduran google denizinde kaybolmamanın belki de en temel şartı budur. Çünkü büyük rekabet içeren başlıklarla, tabiri caizse yırtık dondan çıkar gibi 3 satırlık yazıyla(ne kadar özgün olursa olsun) kolay kolay başedemezsiniz bu tecrübeyle sabit bir bilgidir.Bu noktada seo uyumlu başlık yazmak büyük önem arz ediyor.

Başlık Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ben içeriğime başlık vermeden önce yazdığım içeriği öncelikle google’da ararım benzer içeriklere hangi başlıklar verildiğine mutlaka bakarım. Başlıklarda çok genel bir tabir kullanmışsa biraz özelleştiririm. Eğer çok özel bir tabir kullanılmışsa biraz genele yayarım, kelimeleri eş anlamlarını kullanırım uzunsa kısaltırım, çok kısaysa da aşırı uzamayacak şekilde açıklayıcı anahtar kelimeler seçerim. Tabiki de en önemlisi başlığı mümkünse rakip içeriklerden baştan aşağı farklı olacak şekilde değiştiririm ki google gözünde farkımız olsun. Size de bu noktalara dikkat etmenizi tavsiye ederim. Eğer içinden çıkamadığınız bir başlık seçimi konunuz varsa konu içeriğini yorumlardan yazarak örnek başlık talep edebilirsiniz özgün başlıklar seçmenizde yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

SEO konularıyla alakalı tecbrübeye dayalı yazılar arıyorsanız SEO kategorisinde yazılan diğer başlıkları incelebilirsiniz.

 

 

Bu İçeriğe Puan Verebilirsiniz
[Toplam: 4 Ortalama: 4.3]

“SEO UYUMLU BAŞLIK NASIL YAZILIR?” üzerine 4 yorum

  1. Gerçekten önemli bilgiler vermişsiniz, bunları öğrenmem benim açımdan iyi oldu artık daha dikkatli oalcağım ellerinize sağlık

  2. merhabalar, Öncelikle bilgilendirici yazınız için teşekkürler. Benim web sitem anne bebk sağlığı ile ilgil. o yüzden başlık seçiminde genelden nasıl biraz özele geçebilirim? mesela ” Gebelik Belirtileri Nelerdir?” veya “Yenidoğan bebek hastalıkalrı” gibi. sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda.

    1. Merhabalar, değerli yorumunuz için teşekkürler, sorunuzu şöyle yanıtlayalım;
      Mümkün olduğu kadar genel başlıklardan kaçının. İnternet dünyası artık derya deniz, makalenize belirleyeceğiniz yazı başlığını öncelikle googleda mutlaka arayın, arama sonuçları sayfasında ilk sayfada belirleyeceğiniz başlıkla yazılmış onlarca sonuç görüyorsanız iyi bir seçim yapmamışsınız demektir. İşte tam da bu noktada başlığı özelleştirmeniz doğru olacaktır. Sizin örneğinizden yola çıkacak olursak; “Yenidoğan bebek hastalıkalrı” yerine “Yenidoğan bebeklerde En Sık Görülen Hastalıklar” başlığı daha verimli olacaktır. “Gebelik Belirtileri Nelerdir?” yerine “En Önemli 3 Hamilelik Belirtisi” gibi gibi olabilir… İyi çalışmalar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.