WordPress’te SEO Uyumlu Yazı Nasıl Yazılır?

SEO NEDİR?

Seo, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) anlamına gelmektedir. Yani demek oluyor ki internet sitelerinin google, yahoo, yandex, bing gibi arama platformlarında daha iyi sonuç göstermesi amacıyla planlı olarak yapılan işlerin tümüne verilen isimdir.

Eğer bir blogunuz / siteniz var ise ve içerik girişi yapıyorsanız bunların tamamını seo uyumlu yapmak zorundasınızdır. Seo uyumlu yazı yazmak zorundasınız. Aksi takdirde arama motorları içeriklerinizi olması gerektiği gibi indexleyemeyecek ve yazdığınız makaleleri ilgili kitlelerin çok azı görecek çoğunluğu göremeyecektir. İçerik üreten sitelerin neredeyse tamamına yakını artık wordpress alt yapısıyla çalışmakta bu nedenle wordpress sitelerde seo uyumlu yazı nasıl yazılır? sorusunu yazımızın başlığı yaptık.

WordPress’te SEO Uyumlu Yazı Nasıl Yazılır?

SEO, sitenizdeki YAZI sayısıyla doğru orantılı bir şekilde artan bir gelişim göstermektedir. Yazıların sayısı, değeri, özgün olup olmadığı özellikle Google tarafından en önemli kriterler olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle SEO, çok dikkat etmemiz  gereken bir konu ve gelecekte de bu böyle olacağa benziyor. En azından Google Seo kriterlerinde ciddi bir değişikliğe gidene kadar. Önceleri bildiğiniz üzere en güçlü backlinkleri alan , Google gibi arama motorlarının arama sonuç sayfalarında ilk sırada yer alıyordu. Google Panda güncellemesini yaptıktan sonra işler değişti içerik yani yazılar makaleler  backlinkten daha değerli  olmaya başladı. Bu yazımızda wordpress blog sitelerinde SEO uyumlu yazının nasıl yazıldığını örnekleri ile vermeye çalışacağız.

Seo Uyumlu Yazı İçin Maddeler Halinde Yapılacaklar Listesi

  1. Bir internet sitesini açmadan önce ve yazı yayınlamadan önce anahtar kelime analizi yapılmalı ve doğru anahtar kelime tespit edilmelidir.
  2. Google güçlü çeviri teknolojisi ile yazdığınız yazıyı farklı dillerle özgünlük karşılaştırmasına tabi tutuyor ve yabancı sitelerden çevirip kopya içerik yayınlayıp yayınlamadığınıza kadar kontrol ediyor. Bu nedenle mutlaka ama mutlaka özgün içerik yazmalısınız. (yazınızın özgün olup olmadığını ücretsiz özgün makale kontrolü yapan sitelerden öğrenebilirsiniz.) ÖZGÜN İÇERİK KONTROLÜ YAPAN SİTELER İÇİN TIKLAYIN
  3. Yazıda Dikkat edilmesi gereken şekil unsurları
    1. BAŞLIK:  Yazının Başlığı 1 numaralı ana maddede belirtilen Anahtar Kelimeyi mutlaka İçermelidir. Eğer mümkünse Yazının Başlığı Anahtar Kelime ile Başlamalıdır. 1-2 kelimeden fazla En Az 3-4 Kelimeden Oluşmalıdır. En Fazla 65-66 Karakterden Oluşmalıdır.
    2. YAZI İÇİ BAĞLANTI: Anahtar kelimeniz her neyse ona site içi bir link vermelisiniz. WordPress kullanıyorsanız anahtar kelimenizi daha önce etiket olarak eklediyseniz yada o anahtar kelimeye bir kategori açtıysanız o kategorinin yada etiketin linkini verebilirisiniz ( Örneğin: WordPress )
    3. YAZI İÇİ BAŞLIK: Yazınızı yazarken söz konusu Anahtar Kelimeyi en az bir defa mutlaka H1 Etiketi ile kullanmalısınız. (Yani wordpress için metin editöründe başlık 1) H1 Etiketi Anahtar Kelime ile Başlamalıdır. Anahtar Kelime H2, H3 etiketleriyle de kullanılmalıdır.
    4. META: Sayfanın Açıklama Kısmı yani “description” alanı Anahtar Kelimeyi mutlaka İçermelidir ve  En Fazla 160 Karakterden oluşmalıdır.
    5. İÇERİK: İçeriğimizde yani yazımızda En Az 300 Kelime bulunmalıdır. Yazıdaki Anahtar Kelime Sayısı duruma göre 2-3-5 defa kullanılabilir. Anahtar Kelime İçeriğin İlk 100 Kelimesi Arasında Bulunmalıdır. İçerikte mutlaka bir resim bulunmalı ve resimlerden En Az 1’inin Alt Etiketinde Anahtar Kelime geçmelidir. Anahtar Kelime Kalın, İtalik ve Altı çizili olarak yazıda Yer Almalıdır. Yazıda yer alan Anahtar Kelime yazının Son 50-100 Kelimesi Arasında da Bulunmalıdır. WordPress kullanılıyorsa mutlaka anahtar kelimeler ve türevleri etiket olarak eklenmeli. Bunlara ek olarak yazının içinde geçen önemli kelime ve kelime öbekleri sözcük tamlamaları etiket olarak eklenmelidir.
  4. Eğer WordPress kullanıyorsanız Yoast SEO eklentisini kullanmanızı tavsiye ediyorum.
  5. Seo Odaklı Eklentilerin Kurulması

    1. Yoast SEO eklentisinin kurulması
    2. Table of Contents Plus eklentisinin kurulması
    3. WP Product Review Lite eklentisinin kurulması (satış yapanlar için önerilir)

Genel Hatlarıyla SEO hakkında bu 4 Ana maddeye dikkat etseniz ve ilk kuralımız olan ÖZGÜNLÜK kuralını aşmadan yapsanız başarılı olmamanız için hiçbir sebep yok. SEO deneyimlerinizi kodgünlüğümle paylaşmak için yorum bırakabilirsiniz. İyi çalışmalar.

Bu İçeriğe Puan Verebilirsiniz
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

“WordPress’te SEO Uyumlu Yazı Nasıl Yazılır?” üzerine 2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.