WORDPRESS TEMA ENTEGRE DERSLERİ

Bu eğitim serisinde HTML to WORDPRESS yani wordpress tema entegresi yapacağız. Bu baştan sona kadar ücretsiz bir tema yapımı eğitimi olacak. Örnek şablon olarak BOOTSTRAP RESPONSİVE özellikli Kurumsal bir html tema kullanacağız. Bir tasarımcı tarafından daha önce çizilen ve HTML CSS JAVASCRİPT kodlaması yapılmış bir template’i alıp wordpresse giydireceğiz. Bu eğitimi bitirdikten sonra dilediğiniz bir HTML şablonu alıp WORDPRESS’e uyarlayabileceksiniz.

HTML, CSS, PHP dillerini az çok biliyorsanız bu eğitim gözünüzü korkutmasın WORDPRESS ve ADVANCED CUSTOM FIELD PRO eklentisi kullanarak bir HTML template’nin nasıl çok kolay bir şekilde dinamik hale getirildiğini göreceksiniz. wordpress advanced custom field kullanımı ve tab menü yapımı, header menü yapımı, bileşen oluşturma, kategori sayfası yapımı wordpress fonksiyonlarının etkili kullanımı vs. konuları detaylıca ele alacağız.

NOT: Daha önce BURADA XAMP KURULUMUNU ve BURADA WORDPRESS kurulumunu paylaştığım için tekrar bu kurulumları gerçekleştirmeyeceğiZ ve eğitim sırasında kod/metin editörü olarak SUBLIMETEXT ve nodepad++ kullanıyor olacağım.

GİRİŞ (PROJE TANITIMI, TEMA ÖNİZLEMESİ)

PART 1 (HTM temanın parçalanması, style tanımlaması, header.php düzenlemesi, bloginfo fonksiyonu)

Okumaya devam et WORDPRESS TEMA ENTEGRE DERSLERİ

WordPress’te sanitize_title Nedir? Ne işe yarar?

WordPress sayfaları gittikçe daha fazla JavaScript destekli kullanıcı arayüzü haline gelmeye başladı, bu nedenle artık yeni nesil Veri modelleri görmekteyiz. Örneğin HTML etiket içerisinde yer alan javascript seçiçi data-select= bunlardan bir tanesi, içerisine doğrudan değişkenle veri yazmak yerine wordpress’te sanitize_title() fonksiyonu kullanarak yazmak daha doğru bir kullanım olacaktır aksi halde tablonuz yada ilgili javascript alanınız çalışmayabilir. sanitize_title kullanıldığı alanı tüm biçimlerinden arındırarak ekrana yansıtılmasını sağlar bu baglamda string ifadelerin yanlışlıkla buyuk yazılmasından kaynaklanabilecek sorunların önüne geçmenizi sağlar. Arasında boşluk olan ifadeleri – oparatoruyle birbirine baglar…

sanitize_title() kullanılmamış kod örneği:

                <div class="row">
                        <div class="col-sm-12">
                                <ul class="selecton brdr-b-primary mb-70">
                                        <li><a class="active" href="#" data-select="ALL"><b>ALL</b></a></li>
 
                                </ul>
                        </div><!--col-sm-12-->
                </div><!--row-->

sanitize_title Nasıl Kullanılır?

sanitize_title() kullandıktan sonra kod örneği:
Okumaya devam et WordPress’te sanitize_title Nedir? Ne işe yarar?

WORDPRESS SON SÜRÜM KURULUMU 2020

PHP MySQL Tabanlı, Dünyaca ünlü blog sistemlerinden olan WordPress‘in 5.4 sürümünden sonra hazırladığım bu içerik videosuyla siz de sorunsuz kurulum yapabilirsiniz.

Kurulum Gereksinimleri;
1) XAMP

* Bilgisayarınızda XAMP ya da benzeri bir local sunucu kurulu olması gerekiyor, eğer xamp kurulu değilse buradan xamp son sürüm kurulumunu gerçeleştirip, wordpress kurulumuna geçebilirsiniz.

WORDPRESS SON SÜRÜM KURULUMU VİDEOLU SESLİ ANLATIM:

WordPress Tema Yapımı Dersleri

WordPress Derslerine hoşgeldiniz. Sizler için wordpress alanında kendini kanıtlamış youtubeda yabancı kaynaklar buldum. HTML statik bir sayfayı nasıl dinamik bir siteye dönüştürebiliriz? HTML Sayfaları wordprese nasıl entegre ederiz? WordPress teması nasıl yaparız? gibi gibi bir çok soruya cevap olabilecek eğitimler bırakıyorum takıldığınız kısımlarda buradan yorum yazarak destek alabilirsiniz. iyi çalışmalar…

1 – Mr Digital Tarafından Hazırlanan WordPress Tema Entegre Eğitimi

1 saat 30 dakikada izleyip uygulayarak bir şeyler öğrenebileceğiniz bir eğitim

2 – LearnWebCode Tarafından Hazırlanan WordPress Tema Entegre Eğitim Serisi

3 – Elegant Themes Tarafından Hazırlanan WordPress Tema Entegre Eğitim Serisi

How to convert an HTML Template to a WordPress Theme 2019, 2020 güncel kodlara göre anlatımı yapılmış, wordpress html tema wordpress giydirme

Temel WordPress Kodları

Kod Günlüğümden merhabalar, WordPress için tema oluştururken yada html to wordpress (entegre) yaparken mutlaka lazım olacak wordpress kodlarını bir araya topladım
Header Çağırma Gösterme, Menü Oluşturma, Footer Çağırma Gösterme, WordPress Sayfa Karakter Kodlaması Tanımlaması, Blog Adı / Site Adı Gösterme vs. daha fazlasını aşağıda topladım yararlı olması dileği ile

Okumaya devam et Temel WordPress Kodları